Karedeniz Yöresel Ürünler ve Kuymak Festivali'nin açılışı yapıldı...
Karedeniz Yöresel Ürünler ve Kuymak Festivali'nin açılışı yapıldı...
Gölbaşı’nda Beşikdüzü Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Beşik-Der) tarafından 2.si düzenlenen Karedeniz Yöresel Ürünler ve Kuymak Festivali, Atatürk Sahil Parkı’nda coşkulu bir açılışla başladı.
Gölbaşı’nda Beşikdüzü Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Beşik-Der) tarafından 2.si düzenlenen Karedeniz Yöresel Ürünler ve Kuymak Festivali, Atatürk Sahil Parkı’nda coşkulu bir açılışla başladı.
1 Haziran 2025 Pazar gününe kadar devam edecek festivalin açılışı protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.
Festivalin açılışı; İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, Gölbaşı Belediye Başkan yardımcısı Erdal Gültekin, Gölbaşı Belediyesi Meclis Başkanvekili Hürriyet Ergezer, Ankara Beşikdüzü Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Sezgin ve yönetim kurulu üyeleri tarafından kurdele kesimi ile yapıldı.
ÜCRETSİZ MUHLAMA İKRAM EDİLDİ
Açılışın ardından protokol üyeleri festival alanındaki yöresel ürünlerin sergilendiği stantları gezdi. Ayrıca, Karadeniz mutfağının simgesi haline gelmiş Muhlama özenle hazırlanarak, vatandaşlara ücretsiz olarak ikram edildi. Festival alanına gelen çocuklar için animasyon ekibi tarafından renkli yüz boyama etkinliği de düzenlendi.
“BU TÜR ETKİNLİKLERİ KÜLTÜRLERİN KAYNAŞMASI AÇIŞINDAN ÖNEMLİ BULUYORUM”
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, açılışta yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi. Aydın; “Bu tür etkinlikleri insanların, kültürlerin kaynaşması ve bu bölgeye kattığı değer açışından önemli buluyorum. Böyle bir organizasyonu sağladıkları için Gölbaşı Belediyesi’ne ve Beşikdüzü Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne teşekkür ediyorum. Hem Gölbaşılı hemşehrilerimin hem de Karadenizli hemşehrilerimin güzel vakit geçirmelerini temenni ediyorum. ” dedi
Festival alanında; Trabzon, Ordu, Gümüşhane, Rize ve Artvin’den gelen ürünlerin yanı sıra peynir çeşitleri, baharatlar, salça, fındık, mısır unu, Trabzon ekmeği, bal, pestil ve geleneksel kıyafetler, dolma çeşitleri, muhlama, cağ kebap, köfte, gözleme çeşitleri vatandaşlar için satışa sunuluyor. Ziyaretçiler, stantlarda yer alan Karadeniz yöresine ait lezzetleri tatma fırsatı bulurken, beğendikleri ürünleri de satın alabiliyorlar. Karadeniz’in eşsiz kültürünü ve mutfak zenginliğini tanıtma amacı taşıyan festival, her yaştan ziyaretçiye hitap ediyor ve hem kültürel bir deneyim hem de Karadeniz'in yöresel ürünlerini keşfetme fırsatı sunuyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.