“İmar Barışı” başvuruları başladı

GÖLBAŞI (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.06.2018 - 13:45, Güncelleme: 08.06.2018 - 13:45
 

“İmar Barışı” başvuruları başladı

Bir süredir gündemde olan ve tüm Türkiye’de geniş bir kesimin yararlanması beklenen “İmar Barışı Düzenlemesi” 18 Mayıs 2018 tarih ve 30425 Sayı ile Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.

Bir süredir gündemde olan ve tüm Türkiye’de geniş bir kesimin yararlanması beklenen “İmar Barışı Düzenlemesi” 18 Mayıs 2018 tarih ve 30425 Sayı ile Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır. İmar Barışı ile imar mevzuatına veya ruhsata aykırı yapılar için verilecek yapı kayıt belgesiyle vatandaşlarımızın imar sorunlarının çözülmesi amaç edilmiştir.   31 Aralık 2017 tarihinden önce ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlardaki tüm yapılar İmar Barışı kapsamındadır. Başkasına ait taşınmazlar üzerinde yapılan yapılar ile hazineye ait olup sosyal donatı için tahsisli arazi üzerindeki yapılara yapı kayıt belgesi düzenlenemeyecektir.   İmar Barışı’ndan faydalanan ve yapı kayıt belgesi alan yapılara elektrik, su ve doğal gaz abonelikleri yapılabilecek olup İmar Kanununa göre alınmış yıkım kararları ile tahsil edilemeyen para cezaları iptal edilecektir.   İmar Barışı kapsamında başvurular 08.06.2018 tarihinden itibaren başlayarak 31.10.2018 tarihine kadar devam edecektir. Bu süre zarfında Gölbaşı Belediyesi hizmet binasında; Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Gölbaşı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personelleri tarafından gerekli bilgilendirme yapılarak vatandaşlarımıza yardımcı olunacaktır.
Bir süredir gündemde olan ve tüm Türkiye’de geniş bir kesimin yararlanması beklenen “İmar Barışı Düzenlemesi” 18 Mayıs 2018 tarih ve 30425 Sayı ile Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.


Bir süredir gündemde olan ve tüm Türkiye’de geniş bir kesimin yararlanması beklenen “İmar Barışı Düzenlemesi” 18 Mayıs 2018 tarih ve 30425 Sayı ile Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.


İmar Barışı ile imar mevzuatına veya ruhsata aykırı yapılar için verilecek yapı kayıt belgesiyle vatandaşlarımızın imar sorunlarının çözülmesi amaç edilmiştir.

 

31 Aralık 2017 tarihinden önce ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlardaki tüm yapılar İmar Barışı kapsamındadır. Başkasına ait taşınmazlar üzerinde yapılan yapılar ile hazineye ait olup sosyal donatı için tahsisli arazi üzerindeki yapılara yapı kayıt belgesi düzenlenemeyecektir.

 

İmar Barışı’ndan faydalanan ve yapı kayıt belgesi alan yapılara elektrik, su ve doğal gaz abonelikleri yapılabilecek olup İmar Kanununa göre alınmış yıkım kararları ile tahsil edilemeyen para cezaları iptal edilecektir.

 

İmar Barışı kapsamında başvurular 08.06.2018 tarihinden itibaren başlayarak 31.10.2018 tarihine kadar devam edecektir. Bu süre zarfında Gölbaşı Belediyesi hizmet binasında; Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Gölbaşı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personelleri tarafından gerekli bilgilendirme yapılarak vatandaşlarımıza yardımcı olunacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve golhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.