Gölbaşı’nda Yaz Spor Kursları Coşkuyla Sona Erdi, Güz Dönemi Başladı... Özden C. Şimşek: “Gölbaşı’na Sporu, Spora Gölbaşı’nı Sevdirmeye Devam Ediyoruz”
Gölbaşı’nda Yaz Spor Kursları Coşkuyla Sona Erdi, Güz Dönemi Başladı... Özden C. Şimşek: “Gölbaşı’na Sporu, Spora Gölbaşı’nı Sevdirmeye Devam Ediyoruz”
Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) bünyesinde düzenlenen Yaz Spor Kursları’nın tamamlanması ve Güz Dönemi Spor Kursları’nın başlaması dolayısıyla renkli bir şenlik düzenlendi.
Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) bünyesinde düzenlenen Yaz Spor Kursları’nın tamamlanması ve Güz Dönemi Spor Kursları’nın başlaması dolayısıyla renkli bir şenlik düzenlendi.
Çocuk ve gençlerin sporla iç içe geçirdiği yaz döneminin kapanışı; spor gösterileri, oyunlar, yarışmalar ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.
GÖLBAŞI’NDA SPOR SEFERBERLİĞİ
Gölbaşı Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen şenliğe Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Gölbaşı İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Özden C. Şimşek, sporcular, öğrenciler, veliler ve antrenörler katıldı.
Yaz boyunca farklı spor branşlarında eğitim alan çocuk ve gençler, etkinlik kapsamında öğrendikleri becerileri sergiledi. Müzik eşliğinde gerçekleştirilen spor gösterileri, veliler ve davetlilerden büyük ilgi gördü. 3-18 yaş arasındaki çocuk ve gençlere yönelik kurslarda öğrenciler, alanında uzman antrenörler eşliğinde spor yaparken aynı zamanda takım çalışması, disiplin, dayanışma ve sosyal iletişim gibi önemli kazanımlar elde etti.
Şimşek: “GÖLBAŞI’NA SPORU, SPORA GÖLBAŞI’NI SEVDİRMEYE DEVAM EDİYORUZ”
Şenliğin ardından değerlendirmelerde bulunan Gölbaşı İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Özden C. Şimşek, ilçede çocuk ve gençleri sporla buluşturmaya yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.
Şimşek, “Gölbaşı’na sporu, spora Gölbaşı’nı sevdirmeye devam ediyoruz.” diyerek, ilçede spor kültürünün yaygınlaştırılmasının ve çocukların farklı spor branşlarıyla buluşturulmasının öncelikleri arasında olduğunu vurguladı.
GENÇ SPORCULARDAN RENKLİ GÖSTERİLER
Yaz Spor Kursları’na katılan öğrenciler, aylar boyunca edindikleri bilgi ve becerileri düzenlenen şenlikte sergiledi. Çocukların performansları aileleri tarafından ilgi ve beğeniyle takip edildi. Spor gösterileriyle renklenen program, öğrencilerin hem sportif gelişimlerini ortaya koydu hem de kurs sürecinde kazandıkları özgüveni sahneye yansıtmalarına imkân sağladı.
SPOR, EĞLENCE VE SANAT BİR ARADA
Etkinlikte sporun yanı sıra çocukların ve ailelerin birlikte vakit geçirebileceği oyunlar ve yarışmalar da düzenlendi. Müzik ve eğlence etkinliklerinin yanı sıra ebru sanatı gibi kültürel ve sanatsal faaliyetlere de yer verildi. Böylece çocukların yalnızca sportif değil, sosyal, kültürel ve sanatsal açıdan da gelişimlerine katkı sunuldu.
GÜZ DÖNEMİ KURSLARI İÇİN TANITIM YAPILDI
Yaz Spor Kursları’nın tamamlanmasının ardından GSB Güz Dönemi Spor Kursları da etkinlik kapsamında tanıtıldı. Çocukların ilgi ve yeteneklerine uygun branşları keşfedebilmeleri amacıyla farklı spor dallarına yönelik tanıtım alanları oluşturuldu. Alanında uzman antrenörler, ailelere spor branşları ve kurslara katılım süreçleri hakkında bilgi verdi. Güz döneminde de çocuk ve gençlerin düzenli olarak spor yapmalarını sağlamak, farklı branşlarla tanışmalarına imkân sunmak ve spor kültürünü ilçede daha geniş kitlelere yaymak hedefleniyor.
ÇOCUKLARA SÜRPRİZ HEDİYELER
Şenliğin en renkli anlarından biri ise öğrenciler arasında gerçekleştirilen çekiliş oldu. Çeşitli sürpriz hediyelerin dağıtıldığı çekilişte hediye kazanan öğrencilerin mutluluğu görülmeye değerdi. Çekiliş sonucunda hediyeler, Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu tarafından öğrencilere takdim edildi. Gölbaşı Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarla, çocuk ve gençlerin yıl boyunca sporla iç içe olması ve Gölbaşı’nda güçlü bir spor kültürünün oluşturulması hedefleniyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
