Gölbaşı’nda Türk Mutfağı tanıtıldı...
Gölbaşı’nda Türk Mutfağı tanıtıldı...
Ankara’nın mutfak mirasını kültürel etkinliklerle buluşturmak amacıyla Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Türk Mutfağı Haftası kapsamında Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Gölbaşı Kampüsü’nde program düzenlendi.
Ankara’nın mutfak mirasını kültürel etkinliklerle buluşturmak amacıyla Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Türk Mutfağı Haftası kapsamında Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Gölbaşı Kampüsü’nde program düzenlendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın koordinasyonunda hayata geçirilen Türk Mutfağı Haftası, Ankara’da kapsamlı etkinliklerle kutlanıyor.
23-25 Mayıs tarihleri arasında Hacı Bayram Veli Üniversitesi Gölbaşı Kampüsünde gerçekleştirilecek Türk Mutfağı Haftası programına, Ankara Valisi Vasip Şahin, Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Göktürk ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Erhan Karakaya, CHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Aysel Kanber, yabancı ülkelerin temsilcileri ve davetliler katıldı. Vali Şahin, ilçe stantlarını tek tek gezerek vatandaşlarla sohbet etti.
“SOFRAYI PAYLAŞMAK ASLINDA DOSTLUĞU PAYLAŞMAKTIR”
Ankara Valisi Vasip Şahin, Anadolu mutfak kültürünün, bu topraklarda yaşamış tüm medeniyetlerin izlerini taşıdığını belirterek bu medeniyetin özeti olan Türk mutfağının oldukça geniş ve çeşitli olduğunu aktardı. Vali Şahin; “Sadece çorba çeşidimizle bile 300’ün üzerinde bir mutfağa sahibiz ki çorba biliyorsunuz bir giriş yemeğidir. Ana yemeklere bakınca, binlerce çeşit yemek ve tatlıya bu topraklar sahip. Bu biraz da bizim ikram kültürümüzün, biraz da kültürümüzü gerçekten çok etkileyen 'Fakire ikram edin, fakiri doyurun, misafirinize ikram edin, dostunuza ikram edin, yedirin, içirin’ kültürünün aslında bir yansımasıdır. Bizim medeniyetimizde ikram etmek, yedirmek, 'Sizi çok kıymetli buluyoruz, çok değerli buluyoruz’ niyetimizi sofrada göstermek, önemli hasretlerimizden. Bizim için bir sofrayı paylaşmak, aslında bir dostluğu paylaşmaktır. Bir lokma ekmeği paylaşmak var veya yok ne varsa onu dostça paylaşmaktır. Dolayısıyla burayı burada mutfağı gezerken buradaki Ankara lezzetlerini gezerken bence bu kültür altyapısını da hissederek gezmek lazım.” dedi.
“UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ LEZZETLER YENİDEN HAYAT BULACAK”
İl Kültür ve Turizm Müdürü Erhan Karakaya ise “Türk Mutfağı Haftası boyunca Türk mutfağının zenginliğini ve çeşitliliğini birlikte keşfedeceğiz. Anadolu'nun binlerce yıllık tarihinden damıtılan tarifler, geleneksel pişirme teknikleri ve unutulmaya yüz tutmuş lezzetler bu hafta süresince yeniden hayat bulacaktır. Bu etkinliklerin, Türk mutfağının dünya çapında hak ettiği yere ulaşmasına katkı sağlayacağına inanıyorum.” dedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.