Eymir Gölü çevresinde orman yangını çıktı... Bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi...
Eymir Gölü çevresinde orman yangını çıktı... Bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi...
Gölbaşı’nda bulunan Eymir Gölü çevresindeki ormanlık alanda bugün öğle saatlerinde yangın çıktı.
Gölbaşı’nda bulunan Eymir Gölü çevresindeki ormanlık alanda bugün öğle saatlerinde yangın çıktı.
Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, rüzgarın etkisiyle alevler kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Yangına müdahale etmek üzere bölgeye çok sayıda itfaiye ve güvenlik ekibi sevk edildi. Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. Alevlerin, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) sınırları içindeki ormanlık alana sıçradığına dair bilgiler gelirken, yangının göl çevresindeki doğal yaşamı tehdit ettiği bildirildi.
VALİLİK TEDBİR ALMIŞTI
Yangın, Ankara Valiliği’nin artan sıcaklıklar ve orman yangını riskine karşı aldığı önlemler kapsamında 30 Ağustos 2025 tarihine kadar ormanlık alanlarda mangal ve ateşli piknik faaliyetlerini yasaklamasının ardından meydana geldi.
Alınan tüm tedbirlere rağmen çıkan yangın, “İhmal mi, sabotaj mı?” sorusunu gündeme taşıdı. Türkiye'nin farklı bölgelerinde art arda çıkan orman yangınlarıyla birlikte değerlendirme yapan bazı yurttaşlar, sosyal medyada “Bu yangınlar neden hep benzer yerlerde ve aynı dönemlerde çıkıyor? ” şeklinde yorumlar yaptı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
