ABB ve Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Naki Yükseker CHP’den İstifa Etti

GÖLBAŞI 31.08.2026 - 16:48, Güncelleme: 31.08.2026 - 16:48
 

ABB ve Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Naki Yükseker CHP’den İstifa Etti

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve Gölbaşı Belediyesi Meclis Üyesi Naki Yükseker, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyeliğinden istifa etti. Yükseker, meclis üyeliği görevini bağımsız olarak sürdüreceğini açıkladı.

2024 Yerel Seçimleri’nde vatandaşların oylarıyla meclis üyeliğine seçilen Naki Yükseker, yaptığı yazılı açıklamayla CHP’den istifa ettiğini kamuoyuna duyurdu. Görev süresi boyunca kendisine verilen sorumluluğu yerine getirmeye çalıştığını belirten Yükseker, CHP’den ayrılma kararını kendi iradesi ve değerlendirmeleri doğrultusunda aldığını ifade etti. Meclis üyeliği görevinin kalan bölümünde ise herhangi bir siyasi partiye bağlı olmadan bağımsız olarak görev yapacağını söyledi. “MANSUR YAVAŞ’IN ÇALIŞMALARININ DESTEKÇİSİ OLACAĞIM” Açıklamasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a yönelik duruşuna da değinen Naki Yükseker, görev süresi boyunca Yavaş’ın çalışmalarına destek vermeyi sürdüreceğini belirtti. Yükseker açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bundan sonraki süreçte görev sürem tamamlanıncaya kadar Bağımsız Meclis Üyesi olarak görevime devam edeceğim. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın yanında ve Ankara için yürüttüğü çalışmaların destekçisi olarak görev süremizin sonuna kadar sorumluluğumu yerine getirmeye devam edeceğim.” dedi. AKTİF SİYASETİ BIRAKACAĞINI AÇIKLADI CHP’den istifasının ardından siyasi hayatına ilişkin kararını da açıklayan Yükseker, mevcut meclis üyeliği görevinin tamamlanmasının ardından aktif siyaseti bırakacağını duyurdu. Bu kararın ailesiyle birlikte yapılan değerlendirmelerin ardından alındığını belirten Yükseker, görev süresinin tamamlanmasının ardından siyasi yaşamına nokta koyacağını kaydetti. Naki Yükseker, açıklamasının sonunda bugüne kadar kendisine destek veren tüm hemşehrilerine teşekkür ederek, aldığı kararın hayırlı olmasını temenni etti.
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve Gölbaşı Belediyesi Meclis Üyesi Naki Yükseker, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyeliğinden istifa etti. Yükseker, meclis üyeliği görevini bağımsız olarak sürdüreceğini açıkladı.

2024 Yerel Seçimleri’nde vatandaşların oylarıyla meclis üyeliğine seçilen Naki Yükseker, yaptığı yazılı açıklamayla CHP’den istifa ettiğini kamuoyuna duyurdu. Görev süresi boyunca kendisine verilen sorumluluğu yerine getirmeye çalıştığını belirten Yükseker, CHP’den ayrılma kararını kendi iradesi ve değerlendirmeleri doğrultusunda aldığını ifade etti. Meclis üyeliği görevinin kalan bölümünde ise herhangi bir siyasi partiye bağlı olmadan bağımsız olarak görev yapacağını söyledi.

“MANSUR YAVAŞ’IN ÇALIŞMALARININ DESTEKÇİSİ OLACAĞIM”

Açıklamasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a yönelik duruşuna da değinen Naki Yükseker, görev süresi boyunca Yavaş’ın çalışmalarına destek vermeyi sürdüreceğini belirtti. Yükseker açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bundan sonraki süreçte görev sürem tamamlanıncaya kadar Bağımsız Meclis Üyesi olarak görevime devam edeceğim. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın yanında ve Ankara için yürüttüğü çalışmaların destekçisi olarak görev süremizin sonuna kadar sorumluluğumu yerine getirmeye devam edeceğim.” dedi.
AKTİF SİYASETİ BIRAKACAĞINI AÇIKLADI

CHP’den istifasının ardından siyasi hayatına ilişkin kararını da açıklayan Yükseker, mevcut meclis üyeliği görevinin tamamlanmasının ardından aktif siyaseti bırakacağını duyurdu.

Bu kararın ailesiyle birlikte yapılan değerlendirmelerin ardından alındığını belirten Yükseker, görev süresinin tamamlanmasının ardından siyasi yaşamına nokta koyacağını kaydetti.

Naki Yükseker, açıklamasının sonunda bugüne kadar kendisine destek veren tüm hemşehrilerine teşekkür ederek, aldığı kararın hayırlı olmasını temenni etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve golhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.