Sosyal medyadan ‘araç muayene’ isyanı

Aracı olan vatandaşların her 2 yılda bir yaptırmak zorunda olduğu araç muayenelerinde istenen ücret vatandaşın sosyal medya isyanına neden oluyor. Alınan ücretin haksız ve fahiş olduğunu dile getiren vatandaşlar; sosyal medya aracılığı ile yetkilileri göreve davet ederek yardım istiyorlar.

Bilindiği üzere; daha önce devlet eli ile yapılan araç periyodik bakımları özelleştirilerek TÜVTÜRK'e verilmişti. Araç bakımlarının fiyatı 422 lirayı bulunca vatandaş sosyal medyadan isyan etti. TÜVTÜRK'ün uyguladığı yüksek muayene ücretleri vatandaşın kesesine dokunmaya ve canını yakmaya başladı. Hayat pahalılığı ile mücadelede etmeye çalışan vatandaşa yaptığı zamlarla bir darbede TÜVTÜRK'ten geldi. Şirketin tahsil ettiği muayene ücreti araç sahiplerini bezdirdi.

VATANDAŞ ADETA SOYULUYOR

Otomobillerde egzoz emisyon ölçümüyle birlikte muayene ücretleri 422 lirayı buldu. Muayene ücretleri otobüs ve kamyonlarda toplam  544 lira, traktör ve motosikletlerde ise muayene ücreti 174 lira olarak alınıyor.

VATANDAŞIN CEBİNDEN 10 DAKİKADA 422 LİRA ÇIKIYOR

Aracı olan vatandaşların her 2 yılda bir yaptırmak zorunda olduğu araç muayenelerinde istenen fahiş ücret dudak uçuklattı. TÜVTÜRK'ün elinde olan araç periyodik bakımlarının fiyatı 422 lirayı bulunca vatandaş sosyal medyadan isyan etti. Binlerce vatandaş alınan ücretin haksız olduğunu dile getirirken yetkilileri göreve çağırdı.