Saadet Partisi Gölbaşı İlçe Teşkilatı'ndan Kudüs tepkisi

Cuma namazı sonrası Merkez Camisi önünde Saadet Partisi Gölbaşı İlçe Başkanı Yunus Aygünoğlu ve Saadet Partililer ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti kabul etmesi kararına protesto ederek İsrail'e ve ABD'ye tepki gösterdi.
Saadet Partisi Gölbaşı İlçe Başkanı Yunus Aygünoğlu, İsrail diye bir devlet olmadığını ifade ederek; "İsrail Filistin'in topraklarını işgal eden bir terör örgütüdür" dedi.
Aygünoğlu, "Doğusuyla Batısıyla Kudüs Filistin'indir. Kudüs bizimdir, islamındır alınan bu kararı Kudüs'ü bölmek işgalci terör örgütü İsrail'in Filistin'deki işgalini meşrulaştırmaktır. Onun için biz bu kararı reddediyoruz, biz bu coğrafyada amerikan bayrağı, askeri görmek istemiyoruz. Kudüs bizim iffetimiz ve onurumuzdur. Kudüs için adım atan onurunu, iffetini ve izzetini koruyacaktır. Kudüs islamındır ve ebediyen islamın kalacaktır. Siyonist İsrail işgal ettiği her karış topraktan sökülüp atılacaktır. Roma ve Bizans akıbeti ne oldu ise ABD ve İsrail'in de akıbeti aynı olacaktır." dedi.
Kahrolsun İsrail yaşasın Filistin sloganları atıldı
Aygünoğlu, Pazar günü saat 13:00'de Anadolu Gençlik Derneği başta olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşları desteği ile eski adıyla Tandoğan yeni adıyla Anadolu Meydanın da "Kudüse özgürlük insanlığa barış" mitingine davet etti. 
Saadet Partisi Gölbaşı İlçe Başkanı Yunus Aygünoğlu'nun basın açıklamasının ardından Protesto, Kudüs için yapılan toplu duaların ardından son buldu.