Park Eymir Toplu Konut Sakinleri, Mağara ve Müzeyi gezdi...

Gölbaşı Belediyesi'nin düzenlediği  organizasyonda Park Eymir Toplu Konut Sakinleri, Tulumtaş Mağarası ve Gölbaşı Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi’ni gezdi.

Vatandaşlar Tulumtaş Mağarası gezisinin ardından, geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan, Gölbaşı’nın tüm köy ve mahallerinde detaylı bir araştırma yapılarak kurulan, çok sayıda geçmiş kültüre ait malzemenin yer aldığı Gölbaşı Somut Olmayan Kültürel Müzesi’ne geçti. Müzeye gezmeye gelen vatandaşlara; kırklama, diş hediği, sünnet gelenekleri, asker uğurlama, kına gecesi, düğün gelenekleri, geleneksel sohbet toplantıları, mutfak kültürü, el sanatları, sözlü anlatımlar ve geleneksel çocuk oyunları görevliler tarafından interaktif bir şekilde anlatıldı.

Tulumtaş Mağarası ve Gölbaşı Somut Olmayan Kültürel Müzesi’ni gezen vatandaşlar, çalışmalarından dolayı Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’e teşekkür etti.

“DEĞERLERİMİZE HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek; “Gölbaşı’mızın birbirinden önemli değerlerini ilçe turizmine kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Gece gündüz demeden çalışıyor, ilçemizin değerini arttıracak projelere imza atıyoruz. İlçemizde yerli ve yabancı turistleri ağırlarken Gölbaşı’mızda yaşayan vatandaşlarımız için de ücretsiz turlar düzenliyoruz. Bunlar bizim değerlerimiz hep birlikte sahip çıkmalıyız. İnşallah birlikte nice projelere imza atacağız.” dedi.