Özden Cengiz Şimşek geri döndü

9 yıl önce Gölbaşı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü olarak görev yaptığı  süre boyunca pek çok başarılı etkinlik ve projeye imza atıp Gölbaşı'nda sporun gelişmesine öncülük eden  isimler arasında yer alan Özden Cengiz Şimşek, o dönem Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri ve Spor  Müdürü olarak olarak atanmıştı. 

Sporcu kimliğiyle öne plana çıkan Özden Cengiz Şimşek, tekrar Gölbaşı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü olarak atandı. Gölbaşı'na yeniden dönen ve sporun başına geçen Özden Cengiz Şimşek'i tebrik ediyor başarılar diliyoruz. 

ÖZDEN CENGİZ ŞİMŞEK KİMDİR…

1971 yılında Ankara’da doğan Özden Cengiz Şimşek’in anne ve babası öğretmen. Baba Şimşek öğretmen olarak Almanya’ya gitti. Özden Cengiz Şimşek ilk ve ortaokulu Almanya’da okuyarak lise eğitimini Ankara Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Lise yıllarının ardından spora olan tutkusu ve anne ile babasının öğretmen olmasından kaynaklanan bir tutku ile Şimşek Üniversiteyi ODTÜ Beden Eğitimi ve Spor Bölümü okuyarak tamamladı. Yüksek Lisansını Ankara Üniversitesi Spor Yönetimi alanında yaptı . Bu sırada Amatör ve Profesyonel olarak bazı spor kulüplerinde futbol oynadı. Mart 1998 yılında İstanbul Avcılar’da beden eğitimi öğretmenliğine başladı. 2000 yılında Ankara Altındağ’da bir ilköğretim okulunda da öğretmenlik yapan Özden Cengiz Şimşek 2002 yılından Gölbaşı’nda öğretmenliğe başladı. Bu arada Atatürk İ.Ö Okulu ve Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi'nde Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunmuş. 2006 yılında Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Beden Eğitimi Koordinatörü olarak, 2011 yılında Gölbaşı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü olarak, 2013 yılından itibaren Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde okul sporları, antrenör, eğitim şube müdürü olarak görev yaptı.  Gölbaşı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Özden Cengiz Şimşek spor ve beden eğitimi alanında  birçok seminere katıldı ve sertifikalar aldı. Birçok devlet töreninde de görev almış bulunmakta. Yüksek düzeyde Almanca ve İngilizce bilmektedir.