Murat Ilıkan’ın çağrısı sonuç verdi

Gölbaşı Mezarlığı’na idare bina, morg, gasilhane ve cami yapılıyor. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan’ın geçtiğimiz yıl, Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı Gölbaşı Mezarlığı’nda musalla taşı ve mescit olmamasına tepki göstererek acil çağrıda bulunmuştu.

Ilıkan geçen yıl yaptığı açıklamada “Gölbaşı Mezarlığı’nda yakınlarını defin ettirmek isteyen vatandaşlarımızın ne cenaze namazı kılabilecekleri bir alan var ne de abdest alabilecekleri bir yer var. Sadece cenazelerin yıkandığı bir gasilhane ve derme çatma yapılmış bir konteyner tuvalet var. İnsanlar en acılı günlerinde namazı başka bir adreste kılıp, defin için başka bir adrese intikal etmek zorunda kalıyor. Ne Gölbaşı halkı ne de Başkentliler bunu haketmiyor. Özellikle pandemi ile mücadele ettiğimiz bu süreçte Gölbaşı Mezarlığı’ndaki eksiklikler vatandaşlarımızı mağdur ediyor. Gölbaşı Mezarlığı’na, Karşıyaka Mezarlığı’nda olduğu gibi yaz-kış kullanabilecek, üzeri açıp kapanabilen cenaze namazlarının kılınabileceği bir alanın yanı sıra, abdesthane ve vakit namazlarının da kılınabileceği bir cami yapılmalıdır” ifadelerini kullanmıştı.

İnşaat çalışmalarına başlandı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan’ın çağrısı sonuç verdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Gölbaşı Mezarlığı’na idare bina, morg, gasilhane ve cami yapımı için çalışmalara başladı.