Karaaslan ile Yavaş arasında tartışma

Toplantıda söz alan AK Parti ABB Meclis Üyesi Osman Karaaslan, ABB meclisi gündeminin Mamak olduğunu ifade ederken, gerçek gündemin Ankara olması gerektiğini söyledi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker’in AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse’yi alaycı bir tavırla küçük düşürmeye çalıştığını söyleyen Karaaslan, Yavaş’a seçim öncesi vaatlerini hatırlattı.

Yavaş’a seçim vaatlerini hatırlatan Karaaslan, Gölbaşı’na yapılacak Bilişim vadisi ve ilçenin su sorununu aktardı. Gölbaşı’nın köylerinin susuz kaldığını söyleyen Karaaslan Yavaş’a “Bu mecliste hoş olmayan bazı davranışlar oluyor. Bazen sizin tarafınızdan bazen gruplardan 2,5 yıldır bu süreç böyle devam ediyor. Herhalde dönemi bu şekilde tamamlayacağız. Siz birşey söyleyeceksiniz AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti birşey diyecek. Herkes kendi açısından siyaset yapıyor. 2019 yerel seçimler öncesi Ankara halkına vermiş olduğunuz vaatler var. Bizde şunu mu söyleyelim Gölbaşı'na yapacağınız bilişim vadisi ne oldu. Hani diyordunuz ya Ankarayı eğitim kenti yapacağız. 2,5 yıldır eğitim kenti adına ne yaptınız? Engelsiz Ankara dediniz bir tane proje mi oldu engelliler adına. Genel siyaseti ilgilendiren EYT'lileri ben karşılayacağım dediniz bununla ilgili bir girişiminiz oldu mu? Ankarayı hayvan dostları şehri yapacağım dediniz. 6 ayda Ankaraya istenilse modern hayvan barınakları yapılabilir 2,5 yılda hayvanlar adına bir proje gerçekleştirdiniz mi? Temiz enerji ile ilgili ne yaptınız? Ankaralılar sizden hizmet bekliyor. Ankaranın 25 ilçesinin 25'inde de eski köylerimiz, yeni mahallelerimizin grup yolları perişan durumda  Biz sizden artık bırakın büyük projeleri yolları asfaltlamanızı akmayan suları akıtmanızı normal bir belediye hizmetlerini yerine getirin biz buna razıyız. Sizden büyük projeler beklentimiz yok" dedi.

Yavaş ise Karaaslan’a Gölbaşı'nın kaç tane köyünde su yok. ‘Su vardı da biz mi içtik? Şu anda en büyük yatırım Gölbaşı’na yapılıyor.” diye yanıt verdi.