Vatandaş Haksız mı?

Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü prefabrik binada hizmet verirken, Gölbaşı İlçe Müftülüğü’ne yeni bina yapılması sosyal medyada tartışma yarattı. İki binanın fotoğrafını çekerek “Ülkemde eğitimin getirildiği ve eğitime bakılan durum işte budur. Bu duruma diyecek söz bulamıyorum ama fotoğraflar her şeyi anlatıyor” diyerek tartışmanın fitilini ateşleyen Bayram Duman’a destek olanların yanı sıra, eleştirenlerde oldu.

Prefabrik binada hizmet veren milli eğitim müdürlüğü binasının Gölbaşı’na yakışmadığı, Milli Eğitim Bakanı’nın da Gölbaşılı olduğu vurgusu yapıldı.

Yeni yapılan Gölbaşı İlçe Müftülük binasının hizmete açılması ile başlayan sosyal medya tartışması; Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü binalarının prefabrik olmasının yanı sıra Gölbaşı Adliye ve Tapu Müdürlüğü binalarının da vatandaşlarca yetersiz görüldüğünü ortaya koydu.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin eğitim kurumlarını yöneten milli eğitim müdürlük binasının, yanı sıra ilçe tarım müdürlük binasınında  prefabrik, tapu ve adliye binasının yetersiz olması, Gölbaşı İlçe Müftülük binasının hayır hasenatla yani vatandaşın parası ile yapılması, devletin acziyeti olarak algılandı.