BAŞI BOŞ KÖPEK İSYANI... HEM HAYVANLARI HEM İNSANLARI KORUYUN!

Gölbaşı’nın yıllardır çözülemeyen sorunlarından biri de sokak hayvanları. Yıllardır girişimlerde bulunulan ama hala net bir çözüme kavuşturulamayan başıboş sokak hayvanları Gölbaşı’nın bitmeyen çilesi. Geçtiğimiz haftalarda Karşıyaka Mahallesi’nde köpek saldırısına uğrayan bir vatandaş evine gelip giderken saldırıya uğradığını ve her seferinde tedirgin olduğunu dile getirerek yetkililerden bu duruma çözüm bulmalarını talep etti.

Bir başka vatandaş ise ihbar hattımıza yazdığı mesajda şunları söyledi: "Merhaba ismim Hasan Gölbaşı Karşıyaka Mahallesi'nde ikamet etmekteyim. Gölbaşı Enerjisa da çalışmaktayım. Eve giderken, işe gelirken hatta Gölbaşı içinde bir yerden bir yere yaya gidemez olduk. Dün iş yerimde 1 arkadaşı bugün ise başka bir arkadaşımı köpek ısırdı. Bu bizim 2 günde yaşadığımız bildiğimiz sorun. Bizim gibi kaç vatandaş daha köpekler tarafından ısırılıyor acaba? Allah rızası için şu soruna bir çözüm bulunsun artık. Hayvan sever insanlarız ama artık içimizde hayvanlara karşı bir sevgi kalmıyor bu şekilde" dedi.

Zaman zaman hayvanların zehirlendiği ya da vatandaşların saldırıya uğradığı bu olumsuz durumun artık bir önce çözüme kavuşturulması gerekmekte. Hem hayvanları korumak hem de vatandaşları korumak adına yetkili mercilerden, ellerini taşın altına koyarak geçici değil kalıcı çözümler üretmeleri bekleniyor.