Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 101. Yıl Dönümü

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 27 Aralık 1919 tarihinde Ankara'ya gelişinin 101. yıl dönümü pandemi dolayısı ile kısıtlı etkinliklerle kutlandı. Atatürk'ün Ankara'ya gelişi her yıl şölen havasında kutlanırken bu yıl pandemi dolayısı ile herhangi bir kutlama programı basınla paylaşılmadı. Daha önce  TBMM, Ankara Valiliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere çeşitli kurum, kuruluş ve dernekler Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin yıl dönümünde kutlama programları düzenliyordu. Bu yıl Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 101. yılı Anıtkabir’de mozoleye ve Atatürk Anıtlarına çelenk sunma törenleri ile kutlanacak. 

Gölbaşı'ndaki Program

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 101'inci yıl dönümü Gölbaşı'nda düzenlenen çelenk töreni ile kutlandı. Kutlama Programı çerçevesinde gerçekleştirilecek olan çelenk sunma töreni ve kutlama programı pandemi dolayısıyla sınırlı sayıda; temizlik, maske ve mesafe kurallarına uygun şekilde icra edildi.

Gölbaşı'nda Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 101. yıl dönümü dolayısıyla Çelenk sunma töreni yapıldı.

Gölbaşı Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önündeki törene, Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, İlçe Emniyet Müdürü, daire amirleri, Belediye Meclisi üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan ve Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Gölbaşı Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu öğrencileri şiirler okudu ve Seymen gösterisi yapıldı.