Mahmatlı Mahallesi vatandaşları, bir kez daha “hayır” dedi

Mahmatlı Mahallesi’nde Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci toplantısı halkın katılımı ile yapıldı. Toplantıya katılan Mahmatlı Mahallesi çevre sakinleri 'taş ocağı istemiyoruz' dedi.

Gölbaşı Mahmatlı Mahallesi'nde bazalt taş ocağı yapılması planlanırken söz konusu proje için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) halkın katılımı ile mahallede toplantı düzenlendi.

Bölgede yaşayan vatandaşlar mahallelerinde taş ocağı istemediklerini açık açık ifade ettiler. Özel bir firma tarafından Mahmatlı Mahallesi'nde “Bazalt Ocağı İşletmesi” yapılması planlanırken söz konusu proje için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) mahalle sakinleri ile toplantı düzenlendi.

Düzenlenen toplantıya görevli memurların yanı sıra bölgede yaşayan çok sayıda vatandaş ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantının ardından Mahmatlı Mahallesi Muhtarı Hüseyin Yılmaz, mahalle sakinleri Muharrem Kılıç, Bayram Öztürk ve Bağiçi Mahallesi Muhtarı Kemal Gündoğdu ile birlikte taş ocağının yapılacağı bölge yetkililerle birlikte incelenirken, mahalleliler yetkililere tarım alanlarının nasıl ziyan edildiğini, suların azaldığını ve otlakların madenden çıkan tozla nasıl kirlendiğini gösterdi. Mahalle sakinleri sosyal medyada yayınladıkları mesajlarda da “Mahmatlı ve Bağiçi Mahallesi olarak bu bazalt taş ocağının açılmasını istemiyoruz.” dediler.