Herkes sus pus…

Depreme dayanaksızlık, belediye otoparkı ve yapılması planlanan Kent Meydanı Projesi için yıkılacağı yönünde sosyal medyada haber ve bilgi kirliliği olmasına rağmen ne Gölbaşı Kaymakamı, ne de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden tek bir açıklama yapılmaması vatandaşı rahatsız ediyor. 

Hayırsever Dr. Şerafettin Tombuloğlu tarafından yaptırılan ve isminin verildiği Gölbaşı’nın ilk ortaokul ve lisesi; sessiz sedasız taşındı. Öğrenciler Haymana Yolu’ndaki Sağlık Meslek Lisesi’nin yanındaki Anadolu Lisesi’nin boşalttığı binada eğitime başladı.

Taşınması tamamlanan okulun yıkım sebebi yetkili ağızlardan açıklanmazken; depreme dayanaksızlık, belediye otoparkı ve yapılması planlanan Kent Meydanı Projesi için yıkılacağı yönünde sosyal medyada haber ve bilgi kirliliği olmasına rağmen ne Gölbaşı Kaymakamı, ne de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden tek bir açıklama yapılmaması vatandaşı rahatsız ediyor. Gölbaşı’nda yaşayan hemen hemen herkesin mutlaka manevi bir bağı bulunduğu okulun akıbeti hakkında bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşlar “neden yıkılıyor” sorusuna cevap aradıkları gibi öğrencilerin Haymana Yolu’na taşınması için eğitim öğretim döneminin sonunun beklenmesinin daha mantıklı olacağı görüşündeler.