'24 Ekim Birleşmiş Milletler Günü' Gölbaşı’nda ilk kez kutlandı

24 Ekim Birleşmiş Milletler Günü dolayısıyla Gölbaşı’nda ilk kez etkinlik düzenlendi.

Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe; Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Balcı, Birim Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Gölbaşı Milli İrade Uluslararası Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdürü Asuman Yüksel yaptı. Yüksel, yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Dünya Barışı ve canlıların güvenliğini sağlamak, Uluslar arası alanda ekonomik, toplumsal ve kültürel işbirliğini gerçekleştirmek. Tüm devletlerarasında eşitliği korumak amacıyla kurulan Birleşmiş Milletlerin kuruluş yıl dönümümü sebebiyle toplanmış bulunuyoruz. Bu gün burada gençlerin gözünden dünya sorunlarını dinleyip daha huzurlu bir dünya için temennilerini dinleyeceğiz” dedi.

Etkinlikte BM delegelerinin temsili konuşmaları her ülkenin öğrencileri tarafından yapıldı.

Programda savaş, iltica, ötekileştirme, insan onuru, umut, çocuk, tabiat ve gelecek konularında Boşnakça, Arapça, Portekizce, Rusça, Karaçayca, İngilizce, Almanca ve Türkçe dillerinde temsili Birleşmiş Milletler konuşmaları yapıldı. Müzik Öğretmeni Bilge Demirci yönetimindeki Dünya Müzikleri  konseri ve semazen gösterisi ile seyirciler, hüznü ve mutluluğu birlikte yaşadı.

Milli İrade Uluslararası Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Kısa Film Atölyesi tarafından hazırlanan "Hayat Bayram Olsa - Ankara" klibi ile birlikte biten program, izleyicilerden büyük beğeni topladı.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER ÖRGÜTÜ

24 Ekim 1945 tarihinde kurulan Birleşmiş Milletler Örgütü’nün bugün üye sayısı 176 olmakla birlikte üye sayısı her geçen gün çoğalmakta. Kuruluş tarihi olan 24 Ekim tüm üye ülkelerde Birleşmiş Milletler Günü olarak kutlanmakta. Kutlama amacı; BM’nin kuruluş amacını anlatmak organlarını tanıtmak ve çalışmalarını, çabalarını gelecek nesillere aktarmak, uluslararası güvenliği sürdürmek, ülkeler arasındaki iyi işleri pekiştirmek, ekonomik, sosyal, kültürel iş birliği sağlamak ve insanlık sorunlarının çözümünde temel hak ve özgürlüklerinin geliştirilmesinde birlikte çalışmalar yapmak olarak açıklanmakta.