Gölbaşı’nda Kent Meydanı Protokolü İmzalanıyor

Gölbaşının çehresini değiştirecek kent meydanı projesinde ilk adım atıldı. Gölbaşının iki yakasını bir araya getirecek olan Konya Yolunun yer altına alınması projesi, Kent Meydanı ve park alanı düzenlenmesi projesi ve Atatürk Sahil Parkı ile birlikte Gölbaşı’nın nefes almasını sağlayacak toplam 152000 m² büyüklüğünde yeşil alan oluşturulacaktır. 


Okullar Taşınıyor

‘Okulların Taşınması ve Kent Meydanı Düzenlenmesi Projesi’ kapsamında yaklaşık 26200 m² alanda yer alan Dr. Şerafettin Tombuloğlu Lisesi ve yanında yer alan eski okul yapıları yıkılıp, Bahçelievler Mahallesinde daha modern bir eğitim kampüsü oluşturulacaktır.


Duruay:  “Hamd olsun sözümüzü tutuyoruz”

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay projeye ilişkin olarak: “Görevi devralmadan önce, Gölbaşımıza layık bir kent meydanı kazandıracağımızın sözünü değerli hemşerilerimize vermiştik. Hamd olsun sözümüzü tutuyoruz” dedi. Konuşmasında kent meydanı hakkında bilgi veren Duruay: “Kent meydanı şehrin ruhunu, estetiğini yansıtır. İnşallah Konya yolunun yer altına alınması ile oluşturulacak yeşil alan, eski belediye meydanı, Atatürk Sahil Parkı ve okullar bölgesini kapsayan toplam 152000 m² alanda gıpta ile bakılacak yeşil alan ve kent meydanı oluşturacağız. 

Milli Eğitim Bakanlığımızla yarın imzalayacağımız protokolle, okullar bölgesini modern bir eğitim kampüsü kurarak oraya taşıyacağız. Büyük önem vererek hazırladığımız ‘Kent Meydanı’ projesiyle Gölbaşımıza nefes aldıracağız. Kent Meydanı projesinin içerisinde kütüphaneler, sevgi çeşmesi, saat kulesi, kafetaryalar, dinlenme ve eğlence alanları, anfi tiyatro, kapalı otopark ve spor alanı inşa ederek Gölbaşı’nın çehresini değiştireceğiz.”dedi.