HASVAK'tan Bayram Mesajı

Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı (HASVAK) Kurucu Genel Başkanı Engin Öztürk, Kurban Bayramı münasebeti ile bir mesaj yayımladı. Bayramların toplumsal birlikteliğin yaşandığı anlamlı günler olduğunu ifade eden Başkan Öztürk, mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

Yardımlaşma ve dayanışmanın, hoşgörü ve şefkatin ön plana çıktığı bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmanın heyecanı ve mutluluğu içindeyiz. Bayramlar toplumsal birliği sağlayan değerlerin hatırlandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı, dostluk ve kardeşlik hislerinin güçlendiği günlerdir.

 

Bütün bu değerleri barındıran dinimizin anlamlı günlerinden biri olan Kurban Bayramı, özellikle yardımlaşma ve paylaşmayı da ifade etmektedir. 

 

Bizlere düşen görev; zenginiyle-fakiriyle, yaşlısıyla-genciyle bayramları gerçek manada değerlendirebilmek; Milletçe birlik ve beraberliğimizin perçinlendiği; sevinçte, kederde bir ve beraber olabilmenin yüce erdemine ulaşıldığı günler haline getirebilmek ve iyilikte yarışmaktır.

 

Böylesi özel gün zaman dilimlerini kendimize fırsat bilerek, kimsesiz ve yardıma muhtaç ailelere sevgi ve merhamet elimizi uzatıp bugünün manevi ortamını onlarla paylaşmalıyız.

 

Bu duygularla mübarek Kurban Bayramı’nızı kutluyor, keseceğiniz kurbanların ve yapacağınız yardımların kabul olmasını temenni ediyor,  sağlık ve esenlikler diliyorum.

 

İyilikte yarışacağımız, sevgiyi yaşatacağımız, dostluğu paylaşacağımız nice bayramlara birlikte erişebilmek dileğiyle…

 

İyi Bayramlar…