Hamsi şölenine davet

Ankara Karadenizliler Sosyal  Yardımlaşma  ve Kültür Derneği ( AN-KAR-DER ) 25 Ağustos tarhinde kuruluşunun hemen ardından ilk sosyal faaliyetini  Gölbaşı'nda düzenleyecek. Hamsi Şöleni 24. Aralık 2017 Pazar günü  saat:13:00 ile 17:00 arasında, Gölbaşı Atatürk Sahil Parkı'nda  gerçekleşecek.

Ankara Karadenizliler  Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği  Başkanı Cemal Durmuş, Gölbaşı Belediye Başkanlığı ile Ankara Karadenizliler Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneğinin ortaklaşa düzenlemiş olduğu "hamsi şölenine"  tüm Karadenizli, Ankaralı ve Gölbaşılı vatandaşları davet etti.

Durmuş, derneğin asıl  gayesinin birlik  ve beraberlik olduğunun altını çizerek, şu ifadelere yer verdi; "Karadenizlilerin  ayrı ayrı küçük dernekler  halinde faaliyet göstermesinden ziyade, Toparlayıcı  ve kucaklayıcı, birlik  ve beraberliği temin edecek ve daha etkin faaliyetler yapabilmektir. Aynı zamanda Karadenizin her köşesinde  halen yaşanmakta olan  Kültürel değerlerin tümünün ayakta kalabiilmesi  ve yaşamasının devamını sağlamaktır. Hamsi Orta Karadeniz –Doğu Karadeniz ve Batı karadeniz ile, Karadenizlinin yaşadığı ve var olduğu  her yerde yaşayan ortak bir yemek kültürüdür."