Gölbaşı’nda Gastronomi Festivali düzenlendi

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi, Gölbaşı Kaymakamlığı ve Gölbaşı Belediyesi'nin işbirliğiyle gelenekselleşmesi planlanan Gastronomi Festivali’nin 1.si düzenlendi.

Akademisyenleri ve gastronomi alanındaki profesyonelleri bir araya getiren festival, fakültede Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Program Turizm Fakültesi tanıtım filmi gösterimi ile devam etti.

Festival programında yapılması planlanan çeşitli oyunlar yarışmalar ve müzik dinletileri ülkemizin yürütmüş olduğu Barış Pınarı Harekâtı ve şehit haberleri sebebiyle programdan çıkartıldı.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Yazıcıoğlu yaptığı konuşmada, Barış Pınarı Harekâtı’na katılan Mehmetçiğe destek verdi.

"Gastronomi son yıllarda popüler hale gelmiş olsa da insanlığın var olduğu günden bu yana önemini koruyan konulardan biridir. İnsanoğlu yaşayabilmek için gıda maddelerini üretmiş ve yemeğe dönüşmüştür. Toplumların yemek alışkanlıkları ve kültürü Gastronomi biliminin gelişimini sağlamıştır” dedi.

Dekan İrfan Yazıcıoğlu festivale destek veren herkese teşekkür etti.

 

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin, törende bir konuşma gerçekleştirdi. Tekin, yaptığı konuşmada, Barış Pınarı Harekâtı’na katılan Mehmetçiğe destek verdi.

Festivali geleneksel hale getirmek istediklerini ifade eden Tekin, "Gastronomi hem bir bilim hem de bir sanat. Dolayısıyla biz bu yönüyle gastronomi ve mutfak sanatları adıyla bu ülkeye nasıl hizmet edebiliriz, birikimine nasıl katkı verebilirsizin telaşı ve çabası içerisindeyiz. Ülkeleri, toplumları, devletleri onlara ait gelenekleri kurumsallaştıran önemli unsurlardan bir tanesi yeme ve içme kültürüdür. Gastronomi Festivalimiz mutfakta bilim var alt başlığıyla gelenekselleşir bundan sonraki yıllar da farklı temalarla bizim kültürel oluşumumuza hizmet eder" diye konuştu.

 

Ankara Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran da Türk mutfağının çok zengin olduğunu altını çizerek “Üniversitelerimize düşen görevin ülkemizin bu zenginliğini ortaya çıkarmak, gelecek kuşaklara bir bilim adı altında verebilmek” dedi .

Konuşmaların ardından katılımcılar kurdele keserek festivali başlattı.

Turizm Fakültesi'nde iki gün sürecek festivalde, atölye çalışmaları ve tadım stantları yer alıyor.