Gölbaşı MTAL Erasmus projelerini başarı ile yürütüyor…

2020 teklif çağrısı döneminde ülkemizden sadece 8 mesleki eğitim-öğretim okulu bu tür projesi destekledi. Böylece Gölbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi büyük bir başarıya imza attı. Proje hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.arduinvet.com isimli proje websitesi ziyaret edebilirsiniz.  

PROJE TİPİ: “Erasmus+ KA-202 Mesleki Eğitim Öğretim Stratejik Ortaklık Projesi”

PROJE ADI:  “Mesleki Eğitimde Arduinoları Öğrenme ve Öğretme”

PROJE KISALTMASI:    “ARDUinVET“

PROJE NO:   “2020-1-TR01-KA202-093762”

PROJE TARİHİ:   “31/12/2020 --- 30/12/2022  (24 ay)”

PROJE WEBSİTESİ:  www.arduinvet.com 

Proje Özeti: “Mesleki Eğitimde Arduinoları Öğrenme ve Öğretme”

"Teknoloji her geçen gün çok hızlı gelişmektedir. Teknolojik gelişmelerin insanı mesleğinde sürekli kendini geliştirmeye zorladığı bir gerçektir. Elektronik, bilgi ve iletişim teknolojisi diğer tüm alanlardan daha fazla hızla gelişmektedir. Bu gelişmeler, daha karmaşık kontrol sistemlerinin üretilmesine yol açmıştır. Arduinolar artık bu karmaşık sistemleri kontrol etmek için kullanılmaktadır.

Teknolojiyi öğreten eğitim kurumları olduğumuz için dünyadaki gelişmeleri takip etmek zorundayız. “Mesleki Eğitimde Arduinoları Öğrenme ve Öğretme” Projesi, Arduino uygulamalarını mesleki eğitime uyarlamayı ve daha verimli bir eğitim seti, mesleki ve teknik eğitim öğrencilerinin atölyeleri ve laboratuarları için bir rehber kitap geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Bu projenin temel amacı;  bir iyi uygulama rehber kitabı ve Arduino eğitim seti geliştirmek, ev sahibi ülkeye yapılan ziyaretlerde diğer katılımcılara Arduino eğitim modellerini tanıtmak, farklı eğitim sistemlerini ve eğitim yöntemlerini diğer katılımcı okullarla karşılaştırmak ve  iyi uygulamaları paylaşmaktır.

Projelerin katılımcıları; elektrik, elektronik, BİT, otomasyon meslek öğretmenleridir. Katılımcılar; mesleki eğitim-öğretim  okullarında Arduino öğretmektedir. Projede bir koordinatör ve toplam 4 ortak vardır. Ortaklar; Türkiye, İtalya, Romanya, Avusturya, Yunanistan'da yerleşik  meslek okullarıdır. Projedeki toplam hareketlilik sayısı 40'tır. Proje boyunca toplam 5 ulus ötesi toplantı gerçekleştirilecek ve her ortak 2 katılımcı ile her ulus ötesi toplantıya  katılacaktır. Her ülkede bir ulus ötesi toplantı düzenlenecektir.

Proje faaliyetleri ile Arduino öğretimi için en iyi uygulamaların paylaşılması ve ortakların bunları eğitim ortamlarına adapte etmeleri sağlanacaktır. Proje ortakları, Arduino deney kitleri ve bir   iyi uygulama rehber kitabı üretecektir. Proje faaliyetlerimiz, tüm mesleki eğitim-öğretim öğretmenleri ve öğrencileri için başarılı bir öğrenme ve öğretme ortamı sağlamayı amaçlamaktadır. Başarılı öğrenmenin birinci koşulu olarak; öğretmenlerin öğrenmeyi kolaylaştırmadaki rollerini güçlendirmeleri gerekir. Öğretmenlerin; yenilik, takım çalışması, geri bildirim ve değerlendirme için yeni deney  kitlerine ve modüllerine ihtiyaçları vardır. Öğretmenlere sürekli mesleki gelişim için bu fırsat verilmelidir.

Projenin ana çıktıları; mesleki eğitimde Arduino dersleri için bir Arduino Eğitim Seti ve bu set için bir Rehber Kitap,   proje web sitesi ve    proje DVD'sidir. Projenin yürütülmesinde kullanılacak metodoloji; “Yap-Geliştir-Paylaştır”. Projemizde önce iyi uygulamalar yapılacak, sonra geliştirilecek ve son olarak paylaşılacaktır. Projemizde her şey açık ve şeffaf   olacaktır. Her görev ve sorumluluk projede yazılı olarak kayıt altında olacaktır. Projenin ürünleri sadece yazılı belge ve  ürünler değil, aynı zamanda pratik bir Arduino eğitim seti ve kitleridir.

Uzun vadede;  projeyi öğretmenlere, öğrencilere ve mesleki eğitim okullarına, yerel eğitim kurumlarına, elektronik ve BİT iş piyasasına yaymayı hedeflemekteyiz.   Projele  sonuçlarının ve ürünlerinin, yaygınlaştırma faaliyetlerinin mesleki eğitim ve işgücü piyasası üzerinde kısa ve uzun vadeli etkileri olacağına inanıyoruz. 5 ortaklı projenin toplam bütçesi 59.000 Avro'dur."