“Bilim ve Kültür Şenliği” düzenlendi.

Öğrencilerin bilimsel ve kültürel faaliyetlere ilgilerinin arttırılması ve ürettikleri projeleri sergilemek için Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Bilim ve Kültür Şenliği” düzenlendi.

 

Gölbaşı Cumhuriyet Spor Salonu’nda düzenlenen şenlik Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.  Protokol konuşmalarıyla devam etti. Programda Türk Halk Müziği dinletisi ve Halk Oyunları gösterisi sunuldu.

 

Bilim ve Kültür Şenliği’nde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde öğretmenlerin liderliğinde okulların yapmış olduğu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında sergilenen projeler TÜBİTAK ortaöğretim araştırma projesi yarışmasına katılan projeleri, kodlama projeleri, e twinning projelerinin yanı sıra ebru, mandala, zekâ oyunları ve kimya atölyeleri bulunmakta.

 

Şenliğe 12 özel, 24 resmi okul katılmış olup şenlikte 32 e twinning, 2 TÜBİTAK ortaöğretim araştırmalarına katılan projeler, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında desteklenmesine karar verilen projelerden 106 proje sergilendi.

 

Sergide “Sevgi Çiçeği” ve “Etik” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından hediyeleri taktim edilerek sergi gezildi.