Ali İhsan Güçlü; "Herkesin polisi kendi vicdanıdır..."

Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Üyesi Ali İhsan Güçlü "Herkesin polisi kendi vicdanıdır" başlığıyla kaleme aldığı yazısında şunları kaydetti.

"Hepinizin mâlumu dünyamız bir cendereden geçiyor. Böylesi bir ortamda kamu otoritesinin işi de zor. Çünkü rutin işleyişlerdeki aksamalar ekonomi başta olmak üzere tüm normalleri alt üst ediyor. Duran bir sistemi destekle ayakta tutabilmeyi de hiçbir ekonomik bünye sağlayamaz. Kamu otoritesinin öngördüğü kısıtlamalar ve kontrollü hareket tarzı son derece önem arz etmektedir. İçimize tam sinmeyen, çelişki gibi gözüken durumlar aslında bir çaresizlik ve çözüm arayışlarının neticesidir. Sabırlı olmak, gerekli olanın dışına taşmamak,  keyfi işler yapmamak, tasarruf ve kanaat,  her şartta üretim olmazsa olmazımızdır. Bunları yaparken görüşlerimiz ve önerilerimizle yanlışları düzeltme adına katkıdan vazgeçmemeliyiz. Kanun koyucu ana ilkeleri belirliyor, bizler de açık aramadan mevzuyu mecrasından çıkarmadan işimize ve üretimimize devam edelim. Mutlu olmanın yolu da işine, aşına, dostuna ve değerlerine sahip çıkmaktan geçiyor.

Devletimiz her bireye tek tek yasa çıkaramaz, herkese bir denetçi bulamaz. Bu noktada bireysel sorumluluk ve vatandaşlık bilinci önemlidir. Kendimizden ziyade sevdiklerimizi, koruduklarımızı düşünelim. Ülke ekonomisini, bireysel ve kurumsal bütçemizi düşünelim. Bir yıldır işlerini nasıl yaptığını gördüğümüz esnafımızı düşünelim. Onlara merhem olmaya çalışalım. Sorunlarını dillendirelim, gücümüz nispetinde destek olalım,  moral motivasyon verelim, Cansuyu olmaya çalışalım, sırt sırta verip ayakta duralım. Zorda olan sektörlerle ve çalışan kardeşlerimizle birlikte olduğumuzu maddi manevi ve her platformda ortaya koyalım. Eksiği, yanlışı, daha iyiyi uygun üslupla muhatabına iletelim.

Aslında tüm yaşanılan bu süreçler ülkemizin ve insanımızın eline büyük birde fırsat da geçirdi. Kendi üretim potansiyelimiz, insan kaynağımız, jeopolitik konumumuz, dünya ekonomik dengeleri v.b parametreler Türkiye  Ekonomisinin  gelişmesi için ehil ve liyâkatli kadroların can hıraş uğraşlarıyla olumluya dönüşebilir. Sorunların çözümü çalışmak, doğru karar, etkili irade ve kurallara uymaktan geçer. Bu zikredilenler bir bedel istemektedir. Bu bedele katlanan ülkeler ve ekonomiler sonuç almaktadır. Gayreti, tertibi ve düzeni elden bırakmayalım. Yanlışı üstü örtülüde olsa onaylamayalım.Çalışalım, üretelim, adil paylaşalım, gelişip ilerleyelim." dedi.