Ali İhsan Güçlü; “Bayram o bayram ola...”

Güçlü yazısında paylaşmanın önemine değinerek “bayram o bayram ola” başlığıyla yazdığı yazısında  şu ifadelere yer verdi; “Bayramlar mutluluğun, huzurun, birlikteliğin, manevi coşkunun, bolluk ve bereketin en yoğun yaşandığı günlerdir. Bütün toplumu günler öncesinden büyük bir coşku ve heyecan kaplar. İşte bu duygu ve ruh hali manevi bir hazlarda birleşince daha da yüksek bir motivasyonla yüklenen insan etrafına mutluluk yayar. Özellikle dini bayramlarda unutmamamız ve unutturmamak içinde gayret sarf etmemiz gereken hasletlerimiz vardır. Bunların başında bayram öncesi yapılması gereken dayanışma ve yardımlaşma, gücümüz nispetinde etrafımızı maddi manevi sarıp sarmalama, bayramın ruhuna uygun bir maneviyata yönelmek ve en önemlisi kesilen kurbanın niye kesildiğini ve oradaki dini mesajların ne dediğini anlama ve yorumlama noktasında biraz tefekkür faydalı olacaktır.

Dün, bugün ve inşallah yarınlarda da aziz Türk Milleti'nin her ferdi; gittiği, gidebildiği her yere "Paylaşmayı ve yardımlaşmayı" taşıyacak ve gereğini en üst düzeyde yapmaya devam edecektir. Bugün ülkemiz başta olmak üzere dünya genelindeki yaklaşık 900 noktada emek veren yardım faaliyetleri olan bireylerimizi, kamu kurum ve kuruluşlarımızı ve hassasiyeti en üst seviyede olan samimi STK’larımızı tebrik ediyorum. Rabbim faaliyetlerini bereketli eylesin. Ülkemizde ve dünyada hiç kimse bu mübarek günlerde mahzun,  mağdur ve garip kimse kalmasın diye çaba gösteren, emek veren gönlü zengin hayırseverlerimize iki cihan saadeti diliyorum.

Başta şehit ve gazi aileleri, depremzede vatandaşlarımız, aile büyüklerimiz, eş dost ve komşularımız olmak üzere her insanımızla bayramlaşmayı asla unutmayalım. Çocukları sevindirelim gönüllerini hoş tutalım. Sabrımızı sükûnetimizi en üst düzeyde tutarak ziyaretlerimizi ihmal etmeyelim. Bu duygu ve düşüncelerle tanıdık tanımadık herkese en kalbi duygularla hayırlı ve huzurlu bayramlar dilerim. Allah’a emanet olunuz…” dedi.