Depozito İade Sistemi başlıyor…

GÖLBAŞI 20.06.2024 - 15:37, Güncelleme: 20.06.2024 - 15:41
 

Depozito İade Sistemi başlıyor…

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın sıfır atık hedefi için yürüttüğü Depozito İade Sistemi’ne 1 Ocak 2025’te geçilmesi planlanıyor.

Bu doğrultuda 5 bin noktaya depozito iade makinesi yerleştirilecek ve su, soda, kola ve meyve suyu şişeleri 25 kuruş karşılığında toplanacak. Ödemeler için Türkiye Emlak Katılım Bankası’nın altyapısı üzerinden e-cüzdan açılacak. Biriken paralar alışverişlerde kullanılabilecek. EN KRİTİK DÖNEMEÇLERDEN BİRİ Sıfır Atık projesi kapsamında bulunan Depozito İade Sistemi’yle artık atıklarla ilgili yeni bir kazanım sağlanacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yürüttüğü proje, sıfır atık hedefine ulaşmada en kritik dönemeçlerden biri olacak. Cam, plastik ve metal ambalajlı su, kola, meyve suyu türü içecekler için büfe, bakkal, marketlerde 25 kuruş depozito ödenecek. Bunun yanı sıra; Türkiye Emlak Katılım Bankası'nın altyapısı üzerinden e-cüzdan açılarak, vatandaşın geri dönüşüme attığı her bir şişe için 25 kuruş eklenecek. Biriken paralar alışverişlerde kullanılabilecek. 1 OCAK’A YETİŞTİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye Çevre Ajansı’nın yönetiminde çalışmaları sürdürülen Depozito Yönetim Sistemi’ne (DYS) 1 Ocak 2025 itibarıyla başlanması hedefleniyor. İlk olarak 1 Ocak 2021 tarihinde geçilmesi öngörülen ancak çeşitli nedenlerle hazırlık süreci sarkan DYS, 100 mililitre ile 3 litre arasında yer alan tek kullanımlık içecek ambalajları için başlayacak. 2025 yılı içinde tüm il ve ilçelerde 5 bin noktada geri alım sistemi kurulacak. Depozito iade makineleri öncelikli olarak belediyeler, millet bahçeleri ve üniversitelere yerleştirilecek. Depozito iade makineleri 2025 süresince zincir marketler, alışveriş merkezleri, oteller, restoran ve kafeterya gibi alanlara yaygınlaştırılacak.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın sıfır atık hedefi için yürüttüğü Depozito İade Sistemi’ne 1 Ocak 2025’te geçilmesi planlanıyor.

Bu doğrultuda 5 bin noktaya depozito iade makinesi yerleştirilecek ve su, soda, kola ve meyve suyu şişeleri 25 kuruş karşılığında toplanacak. Ödemeler için Türkiye Emlak Katılım Bankası’nın altyapısı üzerinden e-cüzdan açılacak. Biriken paralar alışverişlerde kullanılabilecek.

EN KRİTİK DÖNEMEÇLERDEN BİRİ
Sıfır Atık projesi kapsamında bulunan Depozito İade Sistemi’yle artık atıklarla ilgili yeni bir kazanım sağlanacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yürüttüğü proje, sıfır atık hedefine ulaşmada en kritik dönemeçlerden biri olacak. Cam, plastik ve metal ambalajlı su, kola, meyve suyu türü içecekler için büfe, bakkal, marketlerde 25 kuruş depozito ödenecek. Bunun yanı sıra; Türkiye Emlak Katılım Bankası'nın altyapısı üzerinden e-cüzdan açılarak, vatandaşın geri dönüşüme attığı her bir şişe için 25 kuruş eklenecek. Biriken paralar alışverişlerde kullanılabilecek.

1 OCAK’A YETİŞTİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye Çevre Ajansı’nın yönetiminde çalışmaları sürdürülen Depozito Yönetim Sistemi’ne (DYS) 1 Ocak 2025 itibarıyla başlanması hedefleniyor. İlk olarak 1 Ocak 2021 tarihinde geçilmesi öngörülen ancak çeşitli nedenlerle hazırlık süreci sarkan DYS, 100 mililitre ile 3 litre arasında yer alan tek kullanımlık içecek ambalajları için başlayacak. 2025 yılı içinde tüm il ve ilçelerde 5 bin noktada geri alım sistemi kurulacak. Depozito iade makineleri öncelikli olarak belediyeler, millet bahçeleri ve üniversitelere yerleştirilecek. Depozito iade makineleri 2025 süresince zincir marketler, alışveriş merkezleri, oteller, restoran ve kafeterya gibi alanlara yaygınlaştırılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve golhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
aohbet islami sohbetler omegle tv türk sohbet cinsel sohbet dini chat etanj armatür juul iqos iluma